Παρασκευή 25 Απριλίου 2014

Κομισιόν: Δεν ζητάμε άλλες απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων


To ζήτημα των δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα έχει πλέον ποιοτικό χαρακτήρα και όχι ποσοτικό, ανέφερε την Παρασκευή υψηλόβαθμος αξιωματούχος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, παρουσιάζοντας την έκθεση αξιολόγησης του ελληνικού προγράμματος. Με τον τρόπο αυτό ο ευρωπαίος αξιωματούχος κατέστησε σαφές,   ότι οι Βρυξέλλες δεν ζητούν πλέον περαιτέρω απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων στην Ελλάδα.
Ο αξιωματούχος της Επιτροπής, σύμφωνα με το «Βήμα», ειδικότερα τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων, ανέφερε ότι έχει μειωθεί περισσότερο από ό,τι είχε υπολογιστεί.
Κληθείς να σχολιάσει αν υπεύθυνοι για το κόστος διάσωσης της ελληνικής οικονομίας ήταν οι τεχνοκράτες της τρόικας ή οι πολιτικοί, ο αξιωματούχος της Επιτροπής υπεραμύνθηκε του προγράμματος προσαρμογής, λέγοντας ότι η οικονομική κατάσταση της Ελλάδας το 2010 ήταν τόσο κακή που η δημοσιονομική προσαρμογή ήταν αναπόφευκτη. Πρόσθεσε, επίσης, ότι κατά την άποψή του δεν υπήρχε εναλλακτική λύση με λιγότερο επώδυνες συνέπειες.
Ερωτηθείς πότε θα βγει η Ελλάδα από το Μνημόνιο, απάντησε ότι είναι πολύ νωρίς για εικασίες και εξήγησε ότι η απόφαση για το αν θα παραταθεί το ελληνικό πρόγραμμα ή όχι πέραν του 2014, θα αποφασιστεί το ερχόμενο φθινόπωρο, όταν θα υπάρχει πιο ολοκληρωμένη εικόνα για την πρόοδο των μεταρρυθμίσεων και για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους. Σε κάθε περίπτωση, σημείωσε, ακόμα κι αν η Ελλάδα βγει από το πρόγραμμα το 2014, η τυπική διαδικασία εποπτείας θα συνεχιστεί.




 http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου