Σάββατο 26 Απριλίου 2014

Ξαναδιαβάζοντας την έκθεση της τρόικα: μειώσεις στις συντάξεις- ανατροπές στο ασφαλιστικό

Μεγάλες αλλαγές κρύβονται στις 252 σελίδες της έκθεσης της τρόικας, που μεταξύ άλλων επισημαίνει προς την ελληνική κυβέρνηση ότι βαδίζει στη σωστή τροχιά.
Στην έκθεση ωστόσο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων:
-Νέες μειώσεις συντάξεων,
-περιορισμός του εργατικού κόστους στον ιδιωτικό τομέα,
– και ευελιξία στις ομαδικές απολύσεις
Ειδικότερα, τους επόμενους μήνες θα λάβει χώρα μία βαθιά αναθεώρηση του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης η οποία θα εστιάζει στην αναθεώρηση των δαπανών κοινωνικής πρόνοιας ώστε να βελτιωθεί η βιωσιμότητα του συστήματος.
Στο πλαίσιο αυτό προωθείται η συγχώνευση των ταμείων και η εναρμόνιση των συνεισφορών με τις διαδικασίες πληρωμών μέχρι τον Ιούνιο του 2014. Το σχέδιο θα συμπληρωθεί στη συνέχεια από αναλογιστική μελέτη του συνολικού συνταξιοδοτικού συστήματος, με στόχο όλες οι αλλαγές να τεθούν σε ισχύ από την 1η Ιανουαρίου του 2015.
Από την έκθεση και το στόχαστρο της τρόικας εν ξεφεύγουν οι επικουρικές συντάξεις, για τις οποίες τονίζεται πως οι μεταρρυθμίσεις του 2012 δεν έχουν ακόμη εφαρμοστεί πλήρως, ενώ η μεταρρύθμιση για τα εφάπαξ θα πρέπει να ολοκληρωθεί.
Περαιτέρω αλλαγές αναμένεται να υπάρξουν και στην αγορά εργασίας αναφορικά με τις συλλογικές απολύσεις, οι οποίες θα ενεργοποιηθούν σε περίπτωση που εμφανιστεί κενό εσόδων.
Και σαν να μην έφταναν τα παράπανω, στις σελίδες της έκθεσεις περιγράφονται νέες παρεμβάσεις σε μεταγενέστερο στάδιο στο εργατικό κόστος και στις εργασιακές σχέσεις στη βιομηχανία, κατόπιν διαβούλευσης με τους κοινωνικούς εταίρους.



 http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου