Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Προκήρυξη εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τους παιδικούς σταθμούς



Το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε την προκήρυξη ανοιχτού διαγωνισμού ώστε να εκφράσουν ενδιαφέρον όλοι οι ενδιαφερόμενοι συνεταιρισμοί.

Συγκεκριμένα, θυμίζουμε ότι ο δήμος στην προσπάθειά του να καλύψει τις θέσεις προσωπικού στους βρεφονηπιακούς σταθμούς, εφόσον δεν μπορεί να κάνει προσλήψεις εκτός από δίμηνες συμβάσεις, κάτι που δεν επιθυμούσε, σύναψε σύμβαση με τον Κοινωνικό Συνεταιρισμό που είχε δημιουργηθεί στο Ρέθυμνο για αυτό τον σκοπό, με απευθείας ανάθεση, κάτι που μέχρι πρότινος επιτρεπόταν.

Ωστόσο ο επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου απέρριψε τα εντάλματα πληρωμής των εργαζομένων που κατατέθηκαν από το δήμο, επικαλούμενος πρόσφατη απόφαση κλιμακίου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που είχε απορρίψει τον προσυμβατικό έλεγχο σε δήμο της Αττικής επειδή η προγραμματική σύμβαση είχε συναφθεί με απευθείας ανάθεση με διαπραγμάτευση και όχι μετά από προκήρυξη.

«Πρέπει πλέον οι προγραμματικές συμβάσεις εφόσον υπάρχουν κοινωνικοί συνεταιρισμοί περισσότεροι του ενός, να ανατίθενται και να υπογράφονται μετά από προκήρυξη διαγωνισμού», τόνισε ο αρμόδιος δημοτικός σύμβουλος κ. Γρηγόρης Τσιομπίκας.

Εξηγώντας στη συνέχεια τη διαδικασία ο δήμαρχος κ. Γιώργος Μαρινάκης τόνισε: «Ενώ υπήρχε μια πρακτική δεδομένη επί τρία χρόνια με τις συγκεκριμένες συνεταιριστικές κοινωφελείς επιχειρήσεις ξαφνικά άλλαξε νομολογία το Ελεγκτικό. Στο δήμο Mεταμόρφωσης Aττικής προέκυψε ένα ζήτημα και νομολόγησε το Ελεγκτικό ότι πρέπει και σε αυτές τις περιπτώσεις να προηγείται διαγωνισμός αφού πρόκειται για δημόσια σύμβαση. Ο νόμος λέει ρητά όμως ότι οι δήμοι μπορούν να κάνουν συμβάσεις με τους συνεταιρισμούς και θεωρώ ότι πρέπει να κάνει η πολιτεία μια ερμηνευτική ρύθμιση και να διευκρινίσει ότι ο ειδικός νόμος είναι επικρατέστερος του γενικού. Για να μη βρεθούν όμως οι δομές μας χωρίς προσωπικό, είμαστε υποχρεωμένοι τώρα να διεκδικήσουμε την πλήρωση των δομών με ανθρώπους που μπορούν να βοηθήσουν ως ανάδοχοι και παράλληλα πολιτικά να διεκδικήσουμε την τροποποίηση του νομικού καθεστώτος».

Ο ίδιος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους που συνεχίζουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στους σταθμούς οικειοθελώς χωρίς να έχουν εξασφαλίσει τίποτα για το μέλλον.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ

Το χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ξεκίνησε με την κοπή της βασιλόπιτας πίτας για το 2014, καθώς ήταν η πρώτη συνεδρίαση της χρονιάς, με τον δήμαρχο να εύχεται η νέα χρονιά να είναι καλύτερη από την προηγούμενη, με υγεία για όλους.

Tυχερές ήταν η διευθύντρια υπηρεσιών του δήμου κα Ψαρουδάκη και η γραμματέας του δημοτικού συμβουλίου κα. Γαργερού καθώς το φλουρί βρέθηκε μεταξύ των δύο κομματιών της πίτας που μοιράστηκαν.
 
 
 http://www.goodnet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου