Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Περισσότερα χρήματα για κοινωνική πολιτική και λιγότερα για έργα ζήτησε ο Κελάφας.

gefira
Σε συνάντηση με τον Πρόεδρο της «Γέφυρας Ζωής» Διονύσιο Γουράνιο, τα μέλη του ΔΣ και πολλούς γονείς,  ο υποψήφιος Δήμαρχος Περιστερίου , Δημήτρης Κελάφας, συζήτησε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα άτομα με αναπηρία και οι οικογένειές τους στο Περιστέρι και που έχουν επιδεινωθεί το τελευταίο διάστημα λόγω και των μνημονίων αλλά και της ανύπαρκτης κοινωνικής πολιτικής του Δήμου.
Ο Δημήτρης Κελάφας δήλωσε ότι η «Γέφυρα Ζωής» παράγει ένα αναντικατάστατο και πολύτιμο έργο και καλύπτει κενά που έπρεπε να καλύπτει το κράτος αλλά και ο Δήμος. Στο Περιστέρι ζουν πολλά άτομα με αναπηρία, οι ανάγκες είναι μεγάλες, οι υπάρχουσες δομές δεν επαρκούν και όσες λειτουργούν έχουν μεγάλες ελλείψεις σε εξειδικευμένο προσωπικό, σε κατάλληλους χώρους  και υλικοτεχνική υποδομή.
Η δράση της Γέφυρας Ζωής, τόνισε ,  είναι παράδειγμα προς μίμηση, επιπρόσθετα για το λόγο ότι είναι αθόρυβη αλλά πολλή ουσιαστική.
Και υπογράμμισε ότι « η κοινωνία των πολιτών, οι γονείς του Περιστερίου μη ανεχόμενοι να περιμένουν μάταια τη βοήθεια από το κράτος ή από το Δήμο παίρνουν τις τύχες στα χέρια τους και προσπαθούν οι ίδιοι να δώσουν διέξοδο στα αδιέξοδα και στην ανθρωπιστική κρίση που οδηγεί η εφαρμογή των μνημονίων».
Είναι « απαράδεκτο , είπε , να κόβονται χρήματα που είναι απαραίτητα για την αξιοπρεπή διαβίωση και περίθαλψη των αναπήρων, ενώ την ίδια στιγμή η σπατάλη και η διαφθορά συνεχίζουν να βασιλεύουν».
Και δεσμεύτηκε ότι η ενίσχυση των εθελοντικών οργανώσεων που παράγουν πραγματικό και ουσιαστικό κοινωνικό έργο είναι πρώτη προτεραιότητα της πολιτικής της παράταξής του και θεμελιώδης αρχή στο εκλογικό πρόγραμμα του συνδυασμού.
«Η Τοπική Αυτοδιοίκηση πρέπει να σταθεί δίπλα στους πολίτες που πλήττονται περισσότερο από την επέλαση των καταστροφικών μέτρων του μνημονίου. Σήμερα όσο ποτέ άλλοτε η τοπική αυτοδιοίκηση, ο θεσμός που είναι πιο κοντά στον πολίτη πρέπει να δημιουργήσει ένα δίκτυο κοινωνικών υπηρεσιών, ένα δίκτυο αλληλεγγύης για αυτούς που έχουν ανάγκη» σημείωσε και πρόσθεσε:
«Η τοπική αυτοδιοίκηση πρέπει να διοχετεύσει περισσότερα χρήματα στην κοινωνική πολιτική. Να μειωθούν τα χρήματα που δίνονται για αναπλάσεις και για διαφήμιση και να δοθούν σε κοινωνική πολιτική και για την επιδότηση των ανέργων και των χαμηλοσυνταξιούχων. Σε αυτή την κατεύθυνση είναι άμεση προτεραιότητα η αναδιάρθρωση του ΕΣΠΑ. Πρέπει να δοθούν περισσότερα χρήματα για δράσεις κοινωνικής πολιτικής, για να βοηθηθεί η κοινωνία να σταθεί στα πόδια της. Χρειαζόμαστε περισσότερα προγράμματα για τους ανέργους, για τα άτομα με αναπηρία, για τους χαμηλοσυνταξιούχους  και λιγότερα έργα καλλωπισμού και αντικατάστασης των τσιμεντένιων πλακών στις πλατείες μας. Χρειαζόμαστε χρήματα για πετρέλαιο στα σχολεία και όχι για γλάστρες» , είπε


http://newsta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου