Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Στο στόχαστρο οι εργαζόμενοι με μπλοκάκι στο ευρύτερο Δημόσιο



Στο στόχαστρο της Τρόικας μπαίνουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών σε οργανισμούς του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Οι εκπρόσωποι των πιστωτών έχουν πληροφορηθεί ότι κάποιοι από τους συμβασιούχους που έχασαν τη δουλειά τους λόγω δικαστικών αποφάσεων προσλήφθηκαν εκ νέου με συμβάσεις έργου, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίζονται ότι έχουν γίνει και άλλες τέτοιου είδους προσλήψεις εκτός διαδικασιών ΑΣΕΠ.
Κατά τις ίδιες πληροφορίες, έχουν ζητήσει να γίνει απογραφή των απασχολούμενων στο Δημόσιο με μπλοκάκι, προκειμένου να εξεταστεί σε ποιες περιπτώσεις πρόκειται επί της ουσίας για εξαρτημένη εργασία και πότε το προσωπικό καλύπτει πραγματικές ανάγκες.
Τα στοιχεία που υπάρχουν στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι σκόρπια και δεν φαίνεται ότι θα παρουσιαστεί σύντομα στην Τρόικα ένας πλήρης κατάλογος. Αυτό αναμένεται να ενισχύσει την καχυποψία των εκπροσώπων των πιστωτών έναντι της κυβέρνησης, την οποία θεωρούν έτσι κι αλλιώς ύποπτη για παραβίαση των συμφωνηθέντων. 


 http://www.aftodioikisi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου